lunes, 2 de febrero de 2015

LA DESTIL·LACIÓ

És una tècnica que en permet separar i recuperar els components líquidsd'una solució.
Aquesta tecnica se centra en l'aprofitament de la diferència de temperatura d'ebullició del components.
En una destil·ació tenim que tindre en compte que:
  • La solució no ha d'omplir més de la meitat de la capacitat del matràs.
  • Abans de carfar el matràs amb la solució hen de posae en el líquid uns trossets de porcellana porosa.
  • En el refrigerant l'aigua entra per la part inferior i n'ix per la suoerior.
A continuació explicare tot el procés de destil·lació:
-Quan calfem el matràs amb la mescla, en primes lloc es vaporitza el líquidamb el punt débullició més baix i se separa de l'altre líquid o del solut dissolt. Quan passa pel refrigerant, es torna a condensar.
El líquid que té el punt d'ebullició més baix resta a l'erlenmeyer i el punt d'ebullició més alt, alt matràs.

No hay comentarios:

Publicar un comentario